top of page

Kompost, hvordan bruker vi den?

Mange lurer på hva kompost fra Reve Kompost er . Her skal vi prøve og svare på det.

Komposten vi produsere her på anlegget består av organisk avfall. dvs hageavfall, matrester, spon , heste gjødsel og mye mye mer, listen er lang. Felles for det meste avfallet er at hver for seg er det forurensende avfall, mens her på kompost anlegget omgjør vi dette avfallet til ett nytting miljøvennlig produkt, nemlig levende jord, altså kompost.


Hva er levende jord? jo det er jord som inneholder naturlig nærings stoffer og micro organisme

Når du henter komposten hos oss, så får du ett rent kompost produkt, dette MÅ blandes ut da det innholder store mengder med nærings stoffer.

Og husk dette, om vårenfra mars til mai trenger plantene våre stort sett bare lys og vann, etterhvert trenger de næring for og vokse.

ett godt tips er og sette planten i vann slik at røttene får trekke til seg masse vann før man planter dem i jord.


Toppdekke


For og sørge for at bedene våre får god jevn næring , så anbefaler vi at du legger ett toppdekket med kompost på ca 10 til 15 cm. Når det regner eller du vanner så trekker næring ned i jorden til røttene slik at plantene kan dra nytte av det.

Ett annet pluss er at bedene får en fin mørk fare og det blir vanskeligere for ugress og gro igjennomPotter og krukker


Du kan fint bruke kompost i krukker og ampler, men her er det viktig og blande ut komposten.

Vi anbefaler denne blandingen: 30% kompost og 70% jord, da sikrer du at røttene blir sunne og sterke med god næring tilførsel . Og selfølgelig er det fristene og blande litt mer kompost i men nei, da risikere du at røttene brenner seg. OBS bruk alltid skål under potter , dette for og beskytte underlaget for misfarging som kan forekomme av kompost og jord.


Rulle plen


Skal du legge plen, så kan du legge ett 5 cm tykt lag med kompost før du ruller ut plenen, men her er det viktig og vanne godt ellers svir røttene seg.Vi anbefaler


Det beste grunnarbeidet gjør du om høsten, da blander du inn 30% kompost i jorden, da har du plante klar jord til våren spekket med gode sunne nœringstoffer til plantene.

1 394 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page